22AG004 - Sağlıklı Yaşam İçin Yeni Nesil Biyomalzeme Teknolojileri Araştırma Ağı
1004-MÜKEMMELİYET MERKEZİ DESTEK PROGRAMI
DUYURULAR/HABERLER

TÜBİTAK Başkanı Sn. Prof. Dr. Hasan Mandal, ARDEB Başkan Yardımcısı Sn. Doç. Dr. Cengiz Arıcı ve beraberindeki heyet 3 Nisan 2024 tarihinde Hacettepe Üniversitesi Biyomühendislik Uygulama ve Araştırma Merkezini ziyaret etmiştir. Rektörümüz Sn. Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran, Rektör Yardımcımız Sn. Serhat Ünal ve araştırmacılarımızın hazır bulunduğu toplantıda Proje Yöneticisi Sn. Prof. Dr. Halil Murat Aydın 1004 platformumuzun yapısı ve devam etmekte olan çalışmalar hakkında bilgi veren bir sunum gerçekleştirmiştir. Toplantı kapsamında Biyomühendislik UAM laboratuvarlarında yapılan çalışmalar proje yürütücülerimiz Sn. Prof. Dr. Halil Murat Aydın ve Sn. Prof. Dr. Memed Duman tarafından TÜBİTAK heyeti ile paylaşılmıştır. Sayın Başkana ve TÜBİTAK heyetine nazik ziyaretleri ve değerli geri bildirimleri için teşekkür ederiz.
(05.04.2024)

Platformumuz kapsamında ilk uluslararası yayınımız ACS Materials Au dergisinde yayınlandı. Gazi Üniversitesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gökhan Demirel ve ekibini tebrik ederiz. Yayına ulaşmak için: https://pubs.acs.org/doi/epdf/10.1021/acsmaterialsau.4c00005.
(22.03.2024)

1004 Programımızın 1. İzleyici Toplantısı 28 Şubat 2024 tarihinde Hacettepe Üniversitesinde gerçekleştirildi. Toplantıda Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran bir açılış konuşması yaptı. Proje yöneticimiz Prof. Dr. Halil Murat Aydın’ın projemiz hakkında yaptığı genel tanıtımın ardından tüm proje yürütücülerinin ilk dönem çalışmalarını anlattıkları sunumlar ile çalışma başarılı bir şekilde tamamlandı.
(29.02.2024)

Programımız araştırmacılarından Sabancı Üniversitesi Moleküler Biyoloji, Genetik ve Biyomühendislik Bölümü öğretim üyesi Sn. Dr. Nur MUSTAFAOĞLU’nun ERC Starting Grant çağrısına sunmuş olduğu ‘META-BRAIN: Deciphering METAstasis of lung cancer to BRAIN and developing new therapeutic approaches via a human metastatic cascade platformadlı proje önerisi desteklenmeye hak kazanmıştır.
Kendisini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.
(28.12.2023)

1004 Programımız kapsamında Hacettepe Üniversitesi’nin yürütmekte olduğu projelerde çalışmak üzere doktora sonrası araştırmacı, doktora ve yüksek lisans bursiyerleri aranmaktadır.
(01.10.2023)